Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZAJÍMAVOST CO VÁM ŘEKNOU SYMBOLY AUT

article preview

AUTO. Co nám říkají autonehody nebo poruchy auta?

 

Řeč symbolůřízení autasymbolyvztahy  

Související obrázek

Život k nám mluví prostřednictvím symbolů a souvislostí. Zrcadlí nám naše vztahy jak partnerské a přátelské, tak rodinné. Vše má svůj řád a určitá pravidla. Čím více těmto pravidlům porozumíme, tím dříve se nám v životě bude dařit.

 

V našem životě není nic náhoda. Naše vnitřní přesvědčení a nastavení nám přináší naši realitu. Žijeme to, co vnitřně prožíváme, a tak, jak máme nastavené vnitřní prostředí. Na základě našich myšlenek a rozhodnutí se odvíjí naše cesta. Pokud přijmeme skutečnost, že situace si vytváříme sami a pochopíme souvislosti, pak můžeme změnit to, co nám v životě nevyhovuje a nefunguje. Jsme pak schopni řídit svůj život, protože pochopíme, že vše záleží pouze na nás samotných.

Řízení auta je úžasný symbol, který nám může ukázat velice mnoho o nás samých. Auto nás odveze za naším cílem, je to pohyb v našem životě. Kdo se nebojí řídit auto, nebojí se řídit svůj život. Nejsme-li vnitřně srovnaní, auto je skvělým pomocníkem v tom ukázat nám, kde ve svém životě děláme chyby a jak je napravit. Využívejme tedy auta tak, aby byla bezpečná pro nás i pro ostatní, a také aby nám přinášela radost z pohybu a volnosti.

Jaké symboly nám auto přináší?

Někteří lidé se prezentují skrze své auto, jiní žijí prostřednictvím svého auta. Prostřednictvím auta jsme schopni se přemístit z jednoho místa na druhé a to obrovskou silou, kterou bychom sami nikdy nedokázali vyvinout. Auto je tudíž symbolem našeho pohybu v životě, našeho osobního růstu a změn, které v životě prožíváme.

Auto nám může pomoci prožívat iluzorní pocit síly. Pokud si pořídíme drahé auto, stoupne nám sebevědomí. Při sešlápnutí plynu můžeme získat i pocit nabíjející energie. Pomáhá nám naplnit pocit moci, který v životě postrádáme. Prostřednictvím auta se tak můžeme v našem životě projevit.

Auta si vybíráme podle své povahy a energie. Každé má své vibrace a svůj styl. Do auta tak dáváme i svoji energii a tím se jeho vibrace posilují. Nehody nejsou náhodné, ale signalizují nám naše vnitřní prožitky a disharmonii. Naše nehody prozrazují naše záměry.

 

Co nám říkají autonehody?

Člověk, který má nehodu bez účasti ostatních, je ten, který ke své změně nikoho nepotřebuje. Ve všem si vystačí sám, ale také se sám dokáže potrestat, třeba právě tou nehodou. Pokud porazíme plot, znamená to, že nerespektujeme hranice druhých, smyk na ledě nebo vodě znamená, že nerespektujeme přírodní zákony – což znamená, že nerespektujeme to, co je dané a neměnné. Svodidla na silnici znamenají, že se nenecháme od nikoho v životě vést i přesto, že nám to přináší možnost posunout se. Domy, sloupy, jiné překážky – ignorujeme ve svém životě překážky, a tak do nich narazíme. Pokud sjedeme ze silnice, opustili jsme svoji cestu (odvedení od toho, co jsme si dali za cíl). Obrácení auta na střechu znamená, že v našem životě máme mnoho věcí postavených vzhůru nohama, potřebujeme si život uspořádat.

Srážka se zvířetem má také svůj význam a symbol. Zvíře symbolizuje postoj, který ve svém životě nezvládáme. Přemýšlejte o tom, jaký symbol nese zvíře, s kterým došlo ke srážce. Například přejetí kočky – kočka je nezávislé a svobodné zvíře. Přemýšlejte, kde ve svém životě nejste svobodní? Kde máte závislost? Pes – symbol přátelství. Kde nejste ve svém životě přítelem sami sobě?

 

Položte si následující otázky:

Jaký symbol přináší moje auto? Co pro mě moje auto znamená? Co znamenají moje nehody? Jaký symbol a souvislost mi přinášejí?

Mé auto mi ukázalo, abych zvolnila

Před pár lety jsem měla auto, ve kterém záhadně svítila občas baterie. Vždy se rozsvítila, když jsem jela zpět z Prahy, kde jsem měla plný den sezení s klienty. V té době jsem se vracela ze své kanceláře v Praze vždy velice unavená. Měla jsem v Praze kancelář a poradnu jen na určité dny v týdnu, objednávala jsem si tedy co nejvíce klientů. Dokonce jsem si i některé dny naplánovala pracovní schůzky. Domů jsem se vracela vždy unavená a bez energie. A přesně v tyto dny se mi na mém displeji v autě rozsvítila kontrolka baterie. Druhý den jsem navštívila servis, ale vše bylo v pořádku. Kontrolka svítila pouze při mém návratu z Prahy domů a ještě k tomu to bylo jen občas. Pokud jsem v Praze byla jen na pár hodin a nepracovala, kontrolka se nerozsvítila. Vypozorovala jsem, že svítí vždy, když jsem hodně unavená a přepracovaná. Navíc těsně před domovem vždy zhasla.

V servisu si mysleli, že jsem blázen. Nikdo mi to nevěřil, protože auto bylo v pořádku a i po výměně baterie se tento stav stále opakoval. Převedla jsem svítící kontrolku do řeči symbolů a pochopila jsem, že mi moje auto pouze ukazuje můj vnitřní stav energie. Změnila jsem své pracovní nasazení. Objednávala jsem si méně klientů a vracela se domů plná energie a víc v pohodě. Od té doby se kontrolka baterie už nerozsvítila.

Další zkušenost s autem jako symbolem jsem měla nedávno. Prožívala jsem pracovní krizi a nevěděla, kam se mám vrhnout. Co je v mé práci prioritní a čemu mám věnovat největší důležitost. Tím, jak jsem nad tím přemýšlela, jsem strnula na místě a nějaký čas se neposouvala dál. Pak jsem jednou stála na křižovatce, nějaký muž neubrzdil své auto a narazil do mého zadního nárazníku. Vlastně mě tak trochu posunul dopředu. Vyskočila jsem z auta a šla si ho překontrolovat. Jako zázrakem se na něm neobjevil ani škrábanec. Došlo mi, že to byl symbol pro moje strnutí na místě. Osud mi vzkazoval, že se mám konečně trochu posunout dopředu. Pokud bych se neposunula, vzkaz by se opakoval, ale už by následky mohly být podstatně horší. To jsem už nechtěla riskovat!

 

Jak k nám symbol auta promlouvá?

Prostřednictvím nehod a různých havárií. Také přes rozbité nebo nefungující části auta. Přes chování našeho auta.

Jak předejít nehodám a problémům s autem?

Vnější svět většinou nemůžeme změnit, ale můžeme změnit ten vnitřní – a pak dojde ke změně i vnějšího světa, aniž bychom museli vynaložit větší úsilí. Pokud je nehoda spojená se zadní částí auta, popřemýšlejte o tom, proč váháte. Proč se nechcete posunout vpřed? Co vás drží na místě? A pak se pohněte vpřed!! Udělejte to, co už se chystáte dlouho udělat.

Čelní náraz. Kam spěcháte? Máte svůj cíl? Co opravdu chcete ve svém životě? Proč tak spěcháte? Zamyslete se nad tím, co vás má zadržet. Možná na některé věci není ten správný čas. Uvolněte se a mějte trpělivost a na chvilku se zastavte. Uvidíte, že to bude pro vás mít velký význam.

Nárazy z boku znamenají strach ze změn. Je pro vás obtížné změnit směr? Náraz z pravé strany má souvislost s levou hemisférou, s naším otcem, případně s nějakým mužem, prací nebo financemi. Levá strana auta je spojitost s pravou hemisférou, s naší matkou, ženou, tvořivostí, kreativitou, emocí a domovem.

Auto jako symbol těla: Rozbitá světla – co nechceme vidět? Motor je naše srdce, baterie naše energie, řídicí počítač náš mozek a hlava, skelet auta naše páteř, filtrynaše játra, výfuk vylučovací systém. 

Auto je naším zrcadlem a je průvodcem v našem životě. Řízení auta je řízením vlastního života!

Afirmace: „ Udržuji si svůj vlastní směr a jsem za každých okolností sám/sama sebou.“

 

Zdroj : http://m.zeny.iprima.cz/

 
 

Přihlášení

Kategorie

Poslední fotografie



Statistiky

Online: 3
Celkem: 788021
Měsíc: 3525
Den: 147