Jdi na obsah Jdi na menu
 

Karmický dluh

article preview

16830859_606065936260199_249531429015975533_n.jpgKarmické dluhy jsou to, co poutá naši duši k pozemskému životu a nutí ji znovu a znovu přicházet na tento svět. Naše duše se vrací zpátky na Zem, aby splatila svůj karmický dluh z minulého života, stejně tak aby pokračovala ve své cestě v uzdravování. Karma je mnohdy chápána jako nevyhnutelný osud nebo předurčení, jemuž se nelze vyhnout. Vše, co nás potkává, je následek, neboli reakce na něco, co jsme my sami vyslali jako příčinu, neboli akci. Aby karma skončila, musíme zaplatit za staré dluhy a nesmí vzniknout nové. Jestliže budete mít čistou karmu, bude i váš osud dobrý a naopak 

 

20814204_1921926978082257_389903951_n.pngKarma nám daná našimi minulými životy je spravedlivá a neúprosná, trvá tak dlouho, dokud nepochopíte lekci, a nebo něco nezměníte (ve svém přístupu k dané situaci). Projevuje se tak, že způsobuje člověku utrpení v tomto životě, a poukazuje na to, že nikdo z nás vlastně není nevinný. Špatná karma je někdy jako prudký náraz, který nás zpomalí a donutí nás více dávat pozor na naší životní cestě. Je to zkušenost, kterou si každý z nás prožije jiným způsobem. Jejím smyslem je - naučit se řešit problémy jinak, tak, aby se naše duše rozvíjela a získala k tomu potřebné zkušenosti . . .

 

V pozemském životě vždy dostáváme veškeré vybavení k tomu, abychom tento dluh vyrovnali a tím ulehčili své duši. V praxi to znamená to, že naše duše bude přicházet na tento svět tak dlouho, dokud karmický dluh nebude splacen, protože "Boží mlýny melou pomalu, ale jistě." Vyrovnání energií znamená, že tam, kde je minus, je třeba dodat plus, kterým je energie lásky a odpuštění. Pak dojde k nastolení harmonie, tedy k vynulování dluhu.

 

Mnozí se mylně domnívají, že je nutné jít do plusu – že se všichni zúčastnění začnou "mít rádi". Všichni, kdo se takto vyrovnají, jsou osvobozeni ze vzájemné závislosti a necítí k sobě nic. Ten, kdo prožil nenávist, zastrašování, vydírání, ten ví, jakým je to "nic" požehnáním, neboť přinese konečně vytoužený vnitřní klid.

 

laska.jpgV určité fázi života prožíváme následky svých dřívějších činů, které nám působí bolest a utrpení. Tím se vyrovnává energie prožitku za podobný prožitek. To, co jsme kdysi vyslali druhým, najednou prožijeme sami na vlastní kůži a pak teprve pochopíme, že už to nemáme dál opakovat. Zákon karmy se sám postará o vyrovnání a není třeba se mstít, nebo se bránit odpuštění. Stejně zbytečné je se ještě navíc trestat pocitem viny nebo obviňovat druhé.

 

Celý svůj život, během našeho duchovního vývoje a růstu se učíme uvědomit si - vlastní svobodu, zodpovědnost za sebe a především prožívat lásku sami k sobě. K tomu je ale i nezbytné pochopení zákona příčiny a následku, což nám velmi usnadní další vývoj. Pak začneme zákon karmy využívat ve svůj prospěch. Cokoli učiníme s láskou k sobě, přinese láskyplné následky. Zkrátka budeme vytvářet a vysílat jen to, co opravdu chceme prožívat a dostat nazpět. Přestaneme podléhat vlastnímu strachu a emočnímu tělu, manipulaci druhých lidí a konečně budeme sami sebou. Nové začátky znamenají i nové zrození, novou možnost zbavit se zátěže. Odčinění našich činů je možné vždy, když za ně převezmeme odpovědnost, uvědomíme si důsledky, odpustíme si a hledáme možnost nápravy.

 
 

Přihlášení

Kategorie

Poslední fotografie



Statistiky

Online: 3
Celkem: 787982
Měsíc: 3494
Den: 126