Jdi na obsah Jdi na menu
 

CO NÁM TĚLO CHCE ŘÍCT

article preview

 

ALERGIE

 

Alergie je zhmotnělá agrese. Organismus reaguje zběsilou reakcí na něco, co je v podstatě pro něj neškodné. Nejčastěji jsou to zvířecí chlupy, pyl, kousky těl domácích roztočů, či obvyklý prach. Nověji také rezidua chemických látek a léky. Odkud se vzala tato “nesmyslná” reakce? Proč byla v minulosti vzácná a nyní nabývá masového charakteru?

 

Vše, co v přírodě existuje, existuje z vůle Boží a obsahuje tedy lásku Boží. Člověk se má snažit lásku i ke všemu existujícímu napodobovat. Člověka však zachvátila touha “hospodařit” si ve světě podle svého. A tu mu začínají některé věci (zvířata, rostliny, materiál) překážet, „lézt na nervy“. Časem sestoupí tato neodůvodněná nenávist ze zářivých obalů duše do imunitní soustavy a manifestuje se agresivní alergickou reakcí. Proto se alergie prakticky nevyskytují ani u přírodních národů, ani u volně žijících zvířat. Alergie je zhmotnělá nenávist vůči něčemu v okolí.

 

Alergie mohou být způsobeny potlačením vnitřního pláče a křiku pro dlouhodobý nesoulad v rodině. Může se to však opakovat již po více generací. Dost často se jako červená nit táhne v rodině násilný vztah a hrubost otce k matce. Jestliže se totiž dlouhou dobu opakuje nějaký vzorec chování a emocí, stává se, že se nejdříve záležitost zapíše do buněčné struktury a následně i do DNA. Proto se pak říká, že je nějaká nemoc genetického původu.

 

Přecitlivělost, agrese, obrana, výbojnost, strach ze života.

Výzva milovat své nepřátele, poznat, že máme nepřátele také v sobě a k životu se postavit čelem.

Imunita neboli obranyschopnost je charakterizována uzavíráním se před něčím. Mohlo by se zdát, že je opakem lásky, která otevírá a dává. Dobrá imunita je ale i projevem schopnosti v pravý okamžik říci ne, obrnit se a ubránit se proti přílišným požadavkům okolí.

 

Je potřeba se ptát, na co je dotyčný alergický a právě tomu se otevřít a vpustit toto téma k sobě a zpracovat ho.

 

 

JÁTRA jsou jako my. Měkká, poddajná, s pěknou růžovou barvou. Nebo také tvrdnoucí, tvrdošíjně odmítající. Játra ukazují náš vztah ke světu, to, jak dovedeme milovat, jak dovedeme tolerovat. Ustupovat, je-li třeba. Vyjadřují míru a kvalitu naší komunikace s okolím a chápání přicházejících situací.

 

ŽLUČNÍK je vyjádřením naší spokojenosti se světem, jeho stav ukazuje, zda dokážeme vnímat život s láskou a tolerancí, nebo jestli se často hněváme, rozčilujeme či sžíráme uvnitř. Nepotlačujte zlobu, hořkost, nespokojenost a hněv - ventilujte ven a komunikujte. Nezlobte se na svět a lidi kolem sebe, berte život, jaký je, najděte si krásu a sladkost života. Všichni lidé kolem vás jsou jako vy, duše kráčející kamsi, každý je na jiném úseku své cesty, snažte se chápat a tolerovat.

 

LEDVINY jsou dvě. Ve dvou žijí lidé - manželé, partneři, milenci. Lze žít i sám, ale není to již život, v němž by se člověk mohl plně rozvinout a uplatnit, protože nejdůležitější pro každého je vztah. Ledviny jsou ve své tělesné funkci zeslabovány nebo posilovány kvalitou našich partnerských vztahů s nejbližšími i s ostatními lidmi, zvířaty a rostlinami.

 

Ledviny filtrují krev a vytvářejí moč a to asi v poměru 800:1. Stejně tak bychom měli přistupovat k setkáním, rozhovorům a problémům my - vybrat si jen tu část, ze které získáme nějakou zkušenost, dobrou radu, směr a orientaci pro svou další cestu životem - ostatní je přebytečný balast.

 

Všechny problémy s ledvinami jsou problémy se vztahy. Rozdávejte lásku a pochopení, pohlaďte a pomazlete, nikdy toho není dost. Pokud nebudete dávat dost lásky, ledviny se ozvou bolestí písku nebo kamenů. Važte si svých nejbližších a obdarovávejte je láskou, nezneužívejte nikoho ve vztahu, nemějte strach o vztah - nebudete mít oslabené ledviny.

 

S ledvinami souvisí činnost močového měchýře. Močový měchýř v sobě hromadí odpadní látky a vylučuje je z těla ven. Zbavme se i my myšlenek, které nepotřebujeme. Lehejme večer do postele vyrovnaní s tím, že co se stalo dnes už nezměním, je to minulost a raději se přitulte k partnerovi a věnujte se chvíli, která je právě teď, protože žijeme právě teď, nejdůležitější je, co děláme teď, ne včera ani zítra.

 

PLÍCE -  Nádech a výdech v sobě zahrnuje schopnost brát a dávat. Dýchání musí být harmonické, tak i braní a dávání v životě musí být v harmonii. Braní ve smyslu, zda nám ostatní dovolují svobodně dýchat a žít, zda nám k tomu druzí dávají potřebný prostor a čas a nedusí nás a dávání ve smyslu, zda umožňujeme druhým svobodně jednat a uvažovat, zda je nesvazujeme, duchovně neznásilňujeme jejich křehké nitro příkazy a naplňováním ne jejich, ale svých přání, zda je necháváme volně dýchat.

 

Nedostatek pohlazení, soucítění a lásky rodiče často nahrazují materiálními věcmi, nemají čas se s dítětem posadit a tak mu koupí, co chce a pak říkají, že chce koupit všechno, co vidí, že mu nic není dost. Dítě ale jen volá po pozornosti, potřebuje brát lásku, bezpečí a pocit rodinné harmonie. Když se mu nedostává, dusí se, začínají dýchací potíže. Svobodně, bez potíží dýchat znamená mít všechny rád. Vše vnímat radostně, s láskou. Odpouštět i těm, kteří nás svírají a jejich činy vidět jako nedokonalost ducha a ne jako snahu vědomě nám ublížit a znepříjemnit život. Rodiče, naplňujte své domovy láskou, pro dobro svých dětí i pro štěstí své.

 

TLUSTÉ STŘEVO - Střevo je cesta, tlusté střevo zapracovává a zahušťuje odpady - vzpomínky a minulost, ale také z nich odčerpává potřebné - vše, co prožijeme, má svůj smysl na cestě k poznání. Ale ruku na srdce - kdo z nás ve svém životě na něco nepěkného, obtížného a neradostného nevzpomíná, kdo v sobě nenosí nedořešenou minulost? Rodinné rozepře mezi rodiči a dětmi, vzpomínky na nevydařené manželství, na křivdy v zaměstnání, na protěžování druhých na náš úkor, to vše v sobě nosíme zdánlivě zapomenuté. Když se o situaci nebavíme, jsme v klidu, ale její nepatrné připomenutí si těchto životních bolestí a pocitů ublížení v nás vyvolává strach, malou, ale skutečnou touhu po odplatě, po splacení bolesti bolestí. Chceme, aby se těm, kteří nám ublížili, přihodilo v životě něco podobného. A tak se sžíráme navzájem, ničíme druhé i sebe.

 

Hleďme si zejména své životní cesty, dokažte odpustit těm, kteří zaseli bolest do vašeho života a svým životem okolí hlaďte. Nevytvářejte zlo, vždyť je ho kolem nás už tak tolik. Zbavte se starých problémů a budete mít volnou cestu. Pokud trpíte zácpou, začněte tím, že vyházíte ze svých skříní vše, co jste rok nepotřebovali. Půjde to těžko, ale pomůže vám to zbavit se i starých myšlenek.

 

SLINIVKA je orgán lásky a její stav nám ukazujeme, jak jsme schopni lásku dávat a přijímat. Láska je sladší než med i cukr. Upřímné políbení či pohlazení od toho, koho zbožňujeme a kdo nás miluje, je živou vodou, která dává a probouzí život i tam, kde jej mnoho není. Vždyť i kámen ožije, promluvíme-li na něj s láskou. Kdo opravdovou, čistou duševní lásku neuměl plně dát, kdo v pravý čas neslyšel prosby druhých, nevnímal jejich potřeby, pouze plnil svá přání, ten trpívá od útlého věku cukrovkou. Sladkost, kterou nedával svým jednáním, je mu ve stravě nyní zakázána, nesmí ji brát. Cukrovkou v pozdějším věku trpí lidé, kteří ve svém současném životě dělali obdobné chyby a prohospodařili své síly. Přeslazovali, upravovali si život k obrazu svému natolik intenzivně, že jim na stáří nezbylo. Dávejte lásku, mluvte k druhým s láskou, s touhou pomoci. Myslete na ostatní lidi jenom v dobrém

 

SLEZINA je jedním z významných obranných míst těla. Oslabenou slezinu poznáme okamžitě na mandlích. Slezina reaguje při všech infekčních chorobách, nemocech krve a jater, při sebemenším rozladění organismu. Její správná funkce podporuje aktivitu a život. Slezina zachycuje unavené červené krvinky a je filtrem lymfy - zachycuje potravinářská barviva a chemii, zachycuje také naši zlobu a nešvary. Její stav ukazuje naši sympatii k lidem, přírodě, zvířatům, rostlinám. Pokud vše soudíme, hodnotíme, o vše se staráme a nad každým se rozčilujeme, poškodíme si tento měkký a citlivý orgán a nakonec, víte, jak často dochází k úrazům a nehodám s natržením sleziny, pak dojde k jejímu odstranění a protože nic není náhoda, půjde o krátké a velmi silné pročištění. Pokud je poškozená slezina, shromážděné negace musí být pročišťovány tělesným trápením a ztrátami. Nikdy nikoho nesuďte a nekritizujte, přistupujte k lidem se sympatiemi a pochopením..

 

ŽALUDEK Každá událost v životě člověka učí. Mnohé situace jsou pro nás jako kameny, které nás ubíjejí a které nedokážeme přijmout. Nejsme schopni vydržet tvrdost na nás dopadajících ran, ale nemáme iniciativu a snahu tuto situaci opustit, zmírnit a postupně ji zvládnout. Potom náš žaludek s obtížemi tráví a nestrávení, nezvládnutí situace provází zloba. Projevuje se nejprve zánětem žaludeční sliznice a může se postupně tato zloba nebo neschopnost vyřešení situace zhmotnit žaludečním vředem. Situace, které se nám vysloveně příčí, se kterými se nedokážeme smířit, přijmout a vstřebat, vracíme a zvracíme - tak vzniká žaludeční neuróza.

 

VYSOKÝ TLAK

 

- převaha rozumu před citem (utlačené srdce egem)

- potřeba vše kontrolovat (strach), mít vše pod dohledem, organizovat sebe i jiné a z toho plynoucí nespokojenost (agrese – většinou potlačená), že druzí nedělají to, co chci já

- neuskutečněná schopnost mít rád (strach ze zklamání) a z toho plynoucí pocit bezvýznamnosti a schopnost prožívat život s láskou a radostí, strach z budoucnosti

- dlouhodobě neřešené vlastní problémy – odsouvání emocí do podvědomí (přílišná dynamičnost, potlačené agrese, ctižádost, napětí a z toho plynoucí malá pružnost)

- tlak na sebe i druhé, tvrdošíjné trvání na svém

 

Tlak v těle je naše úsilí, kterým se snažíme působit na svět kolem sebe, na věci, které potřebujeme mít pod kontrolou. Svůj život chceme změnit podle jiných a tlačíme především sami na sebe. Možná se necháme tlačit i naším okolím, prostředím v práci nebo v rodině. Je to nesvoboda a uvěznění. V mysli je chaos a v životě stres. Příčinu vysokého krevního tlaku z hlediska psychosomatického pohledu lze charakterizovat, jako dlouhodobě nevyřešený citový, emocionální konflikt v duši člověka, který nebyl zpracován a nevědomě se projevuje zvýšeným puzením k aktivitě, která ale není na fyzické rovině patřičně odžitá, uskutečněná a tudíž se nevyužitá, přebytečná energie v organismu hromadí.

 
 

Přihlášení

Kategorie

Poslední fotografie



Statistiky

Online: 2
Celkem: 788024
Měsíc: 3527
Den: 148