Jdi na obsah Jdi na menu
 

Duchovno

article preview

Související obrázek

 

Co je to duchovno

Co to je duchovno a co je duchovní práce? Záleží na každém z nás. Pro někoho je to velmi intenzivní práce, která zabírá i mnoho hodin denně a pro někoho "jen" klidné proplouvání životem se ctí a radostí. Pro mne například řešení složitých situací se snahou nikomu neublížit (to je vždy dle okolností, jinak to asi nejde) a dát důvěru každému, kdo se mnou pracuje a hlavně pomoci lidem kolem sebe k pevnějšímu životnímu postoji, k vnímání Lásky a radosti, abychom se zbytečně neprotrápili životem.

 

Co se považuje za duchovno

Většina lidí touží překonat malost a stát se součástí něčeho většího. A to vysvětluje mimořádný ohlas této prosté metafory, vyřčené před téměř 400 lety: "Žádný člověk není ostrovem sám o sobě. Každý člověk je kusem kontinentu, částí celku."

 

Proč lidé, kteří na něj mají vlohy, aby ho dělali, ho odmítají.

Jedná se o duchovní pýchu člověka.

 

Proč? Tím se dopouští chyby. Jedinou cestou z toho ven je udělat zásadně něco úplně jinak než dosud. Udělejte něco, co jste pravděpodobně nikdy dosud ve svých předcházejících inkarnacích neudělali. Podejte svému egu pomocnou ruku a pomozte mu, aby s vaší pomocí po desítkách či stovkách inkarnací mohlo nastoupit cestu vzhůru vibracemi. Protože stále vyšší míra odmítání ega při snaze o duchovní vzestup je k ničemu. Protože odmítáním ega dále prohlubujete v sobě tragickou vnitřní nerovnováhu duálů trojic energií duch-mužské energie-mysl a tělo-ženské energie-srdce, do které jste se narozením do současné společnosti beztak již ponořili. A ta trvající a případně se prohlubující nerovnováha ve vás spolehlivě konzervuje stávající stav.

Při absenci lásky k sobě a tedy při existenci této vnitřní nerovnováhy dochází k tomu, že při nedostatečném prožívání duchovních energií srdcem, které svými postoji při protežování trojice energií duch-muž-mysl nutně držíte stranou, se práce s duchovními energiemi a všeho kolem zmocní vaše mysl, která v pozemských podmínkách úzce koketuje se spoluprací s pozemským rozumem.

Člověk má vždy opustit to nižší pro to vyšší, které mu vždy přichází. Nemá lpět na využití stávajících konkrétních darů ducha, je-li mu otevírán obzor pro další duchovní růst v této inkarnaci. Každá stagnace ducha je opět příležitostí pro ego dotyčného člověka, aby se postupně nepozorovaně zmocnilo manipulace s těmito dary.

 
 

Přihlášení

Kategorie

Poslední fotografie



Statistiky

Online: 4
Celkem: 787966
Měsíc: 3483
Den: 114