Jdi na obsah Jdi na menu
 

REINKARNACE

article preview

navrat-duse-do-tela.jpg

 SESTUP DUŠE – DO TĚLA

"Tak, jako se člověk zbavuje starých obnošených šatů a obléká si nové, stejně tak duše uvězněná v těle /která je nesmrtelná a nezničitelná/ se zbavuje starých těl a vstupuje do nových. Neboť smrt čeká každého, kdo se narodí a narození každého, kdo zemřel."

CO JE REINKARNACE?

Reinkarnace ve skutečnosti není nic jiného, než-li naše další šance. Ve filosofii i náboženstvích je úzce spojena se zákonem karmy (zákonem příčiny a následku), kde pozitivní, či negativní myšlenky a činy v jednom životě.... přímo ovlivňují podmínky a část událostí života dalšího.

Reinkarnace znamená, že se naše duše po smrti vtěluje zpět do těla - pokaždé do jiného - ale duše (případně duch) samotná si zachová svou identitu. Reinkarnace tedy učí, že když člověk zemře, jeho duše unikne z těla a pokračuje v existenci v nějaké formě života - a to buď opět v lidské nebo v nižší či vyšší, než lidské. Je to právě karma, která je příčinou toho, že dochází k reinkarnaci. Takže reinkarnace a karma jdou ruka v ruce. Není možné je navzájem od sebe oddělit. Člověk umírá obtížený vinou a rodí se znovu, aby mu byla dána příležitost se od viny očistit. Právě díky těmto procesům se naše duše během své dlouhé životní cesty vyvíjí a "dospívá" ...a přes řadu reinkarnací se nakonec stává dokonalou. Takže Důvod k reinkarnaci je vlastně poznání a nová šance k poznání všech možných zážitků, činů, problémů, citů, ale i bolesti . . .

reinkarnace.jpg

A Cílem každé reinkarnace je napravit či zlepšit nebo poznat nové činy a skutky. A duše bude přicházet na tento svět tak dlouho, dokud karmický dluh nebude splacen. Boží mlýny melou…

 

Karma je zkrátka životní spravedlnost. Pokud se nám stane nějaké neštěstí, může to být životní lekce, nebo splacení dluhu za nějakou špatnost v životě minulém – nebo nejlépe obojí dohromady, on nám to ten náš „vesmír“ servíruje věru geniálně a propracovaně. Smyslem je tedy to, abychom si odčinili své špatné skutky. Musíme "očišťovat" svoji karmu. Další existence je tedy jakýmsi trestem a odplatou za naše špatné jednání v předešlých životech. A záleží jen na nás, kolikrát se budeme muset ještě reinkarnovat. Konečným cílem je "rozplynout se v univerzu"...tedy dosáhnout nirvány.

 

MINULÉ ŽIVOTY

Zdá se, že řada z nás si na své předchozí životy matně vzpomíná. Kdo po spatření neznámého města nezažil pocit, že zde již kdysi byl? Nebo po setkání s neznámým člověkem neměl pocit, že ho odjakživa zná? Mohly by tyto pocity mít původ v minulých životech? A jak si na to vše vzpomenout? Někdo si scény z minulých životů může vybavit během meditace, ve snu, nebo jen tak. Většina však volí regresi - návrat zpět do minulých životů. 

 

 

http://veda-a-technika.eurozpravy.cz/veda/170121-reinkarnace-je-skutecna-vedec-veri-ze-nasel-dukazy-o-prevtelovani-dusi/

 
 

Přihlášení

Kategorie

Poslední fotografie



Statistiky

Online: 4
Celkem: 787967
Měsíc: 3484
Den: 115