Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nehrajte si s ohněm - FLIRT

article preview

Související obrázek

Po dlouhé době strádání může flirt již téměř zapomenutý pocit sebe hodnoty vskutku opět silně probudit. Konečně jsme zase v centru obdivu a cítíme se na několik vteřin žádoucí. Tento pocit je více než opojný. Obzvlášť v obdobích, ve kterých si spíše nedůvěřujeme a doma se cítíme znuděni.

Přirozeně, že flirtování lichotí našemu egu.Související obrázek

Cítíme, že působení na opačné pohlaví ještě nepominulo, že jsme ještě stále přitažliví a sexy, že ještě stojíme za hřích. I když máme vážný vztah, dáváme na obdiv někomu jinému své svůdné stránky a děláme mu tajné naděje. Ukazujeme, jakou smyslnou osbou bychom vlastně mohli být, pokud bychom jen směli. Přitom nasazujeme svůj tělěsný půvab a hrajeme si s city, něžnými pohledy, zdánlivě nahodilými doteky, tichými náznaky a nevyslovenými sliby.

 

Připouštíš možnost, že svého partnera opustíš. I když jenom na jednu noc.

Přesněji vzato, při flirtu se probouzejí emocionální očekávání, která vlastně nechtějí být vůbec uspokojena.  To ale Tvoje ,,oběť´´ nemůže vědět. Možná si ten druhý slibuje podstatně více. Možná to pro něj není pouze flirt. Možná by nás chtěl vidět znovu. Možná by nás chtěl poznat blíže. Náš protějšek nevím, že jsme si chtěli jen otestovat sílu své přitažlivosti, že je to pro nás pouhá hra.

 

Ať už je pohnutkou k nezávaznému flirtu cokoliv, jiného člověka použáváme k tomu, abychom si zvýšili své vlastní sebevědomí.Chceme si pohladit jenom své ego.

Věrnost a intimita nemají žádné odstupňování. Buď jsou plně přítomny nebo vůbec.

Flirtem přitom může být všechno - pohled, úsměv, vzhlédnutí, zdánlivě neškodný rozhovor. Je to záměr, který z toho dělá více. Flirtování má na někoho zaměřit pozornost. Flirtem signalizujeme, že se nebráníme tomu, abychom toho druhého poznali, dokonce také intimněji.

Přesto je flirt pouze ukazatelem faktu, že ve svém současném vztahu nejsme opravdově a plně přítomni.

Flirt je vždy forma lži.

Místo abychom svůj šarm a svůj sex-appeal vnášeli do vztahu, používáme je k získání a obdivu a uznání od jiných lidí.

Letmým okamžikem flirtu odhazujeme z našeho vztahu vybudovanou důvěru a bezpečí intimity. A vrací se žárlivost a odstup.

Kromě toho může flirt obsahovat podivnou vlastní dynamiku. Ten velkolepý pocit, že jsme opět žádoucí, dává křídla a propůjčuje člověku pocit, že znovu žije. Nerozpoznáme pomíjivost takového stavu. Naopak, začneme jej vnímat jako reálný a srovnávat se svým starým vzthame, který tomu přirozeně nemůže čelit. Nyní nám samozřejmě o to více bije do očí všednost našeho starého vztahu, který se zcela očividněě nachází v krizi, jinak bychom se nenechali ke flirtu strhnout.

Při nevěře se totiž musí před partnerem utajovat tolik pocitů, že už není možné, abychom byli ve vztahu plně přítomni. Unikáme. Už nejsme vůči svému partnerovi otevření a upřímní. Nejhorší je, že jsme porušili svou důvěru a tajně podvádíme.

Předstírání falešných skutečností odděluje silněji, než tušíme. Neboť obelháváme svého partnera, který je nám tak blízký jko nikdo jiný, a on nám to oplácí tou největší možnou důvěrou. Leháme si vedle něj, ukolébáváme jeho jistotu, využíváme jeho oddanost a krademe jeho intimitu.  Kromě toho bereme partnerovi jeho jedinečnost. Stal se vyměnitelným. Také mu sebereme možnost, aby s námi prožíval sexualitu. Tento hluboce propojujícící pocit sdílíme tajně s někým jiným. Ztráta intimity, která vzniká tajnou nevěrou, vytváří stále větší odstup mezi partnery. Prožívat v sexualitě hloubku se tedy stává stále obtížnější . Kvalita vztahu očividně umírá.

Krize je tady k tomu, abychom ji překonali.

Úloha nyní spočívá v tom být větší, než je krize.

S tajnou aférou ovšem připravujeme sebe i svého partnera o šanci na vztahu pracovat, prohloubit jej a navázat na časy, ve kterých jsme kdysi byli štastní.

Buď vůči sobě i vůči partnerovi upřímný.

 
 

Přihlášení

Kategorie

Poslední fotografie



Statistiky

Online: 1
Celkem: 788036
Měsíc: 3526
Den: 149