Jdi na obsah Jdi na menu
 

Náboženství - VÍRA VE STVOŘITELE

article preview

 

Osho  řekl „Náboženství je myšlenkové vězení“

Církev je institucí náboženství – organizačně a administrativně.

Část náboženství je duchovní, spirituální, transcendentní a podstatná – víra v Boha a  Bytí

Část je paskvil, kdy jde jen o moc, peníze, cílem je mít lidi pod kontrolou, určovat pravidla v čase, mít své „ovce“, přikazovat, zakazovat, byť samotní zástupci porušují vše po staletí! Nebo-li „Káží vodu a pijí víno“.

 

VÍM O 3 TYPECH

 

1. Zmumifikovaný - s náboženskými dogmaty se ztotožňuje natolik, že jej děsí jakýkoli odklon a změna. Reaguje agresivně na ostatní „nevěřící“, má úzkost a pochybnosti, protože jeho vědomosti o Stvořiteli jsou jen částečné. Bigotní typ čili netolerantní – tvrdí něco, aniž by to sám věděl, papouškuje Bibli a sám nemá svůj názor, své poznání, své „zažité“, vyhýbá se konfrontaci s realitou, lpí  na dogmatickém názoru

2.  Pobuřující - některé normy neodpovídají jeho poznání, nechce být v represi čili (potlačen) církve, intelektuální odpor, manipulace, ezoterický terorismus, ezodogmata, apod.

3 . Nestranný, nezaujatý - přesouvá odpovědnost na Boha, když se mu to hodí a nebo naopak , když se mu to nehodí nedodržuje „normy“, papouškuje autoritu, a poté ji nedůsledně nedodržuje. Není schopen rozlišit co je skutečný vztah k Bohu a co je manipulace církve.

 

Víra – intimní vztah k něčemu, co nás přesahuje…co nemůžeme vidět a slyšet, jen cítit srdcem a duší. Stvořitel je ve své podstatě nepoznatelný, proto k navázání vztahu s ním je zapotřebí VÍRY. Víra hory přenáší a je schopna činit i zázraky (i bez církve).

Neustále si lidé u nás pletou víru a spojení s Bohem (Stvořitelem Tvůrcem, Zdrojem, Bytím) s náboženstvím, automaticky jim naskakuje kostel, církev, papež, Bible, apod.

Často slyším, jak může kartářka věřit v Boha, když Bible zakazuje věštectví, že je to čarodějnictví, okulstismus. Bible je mnohokrát přepisována a doplňována. Navíc Bůh miluje všechny bytosti, a paradoxně Bibli sepsali právě proroci. Ten, kdo vnímá i nehmotné a je otevřený může využívat právě vhledy na linii času, což se v určitém období sakra církvi nehodilo.

Za sebe - nejsem věřící, ale vědomá. Vědomá aneb nevěřím, že je Bůh, já to vím a několikrát jsem Boha úpěnlivě volala, prosila, činila pokání a vždy se nechal rozpoznat. Bohu díky! heart

Ať máte vztah k církvi, náboženství a k Bohu jakýkoli, vězte, že všichni se jednou k Stvořiteli vrátíme.

Lidičky diskuze o tom, že není Bůh( Stvořitel, Všechno)...mě ubíjí...dříve jsem taky říkala, je jen Vesmír otec a matka Země...jenže i ty někdo- něco stvořil. Mojí dceru nevytáhl z hrobu Vesmír...sorry...je nadpozemský svět a bytosti- služebníci...v hierarchii...a všichni dojednoho podřízení té síle... jsou síly i temna...bohužel i ty jsem poznala. Přišlo tolik poslů a je zbytečné diskutovat o tom, koho budete volat, až půjde o život! Protože vaše duše ví, že bude Boha žádat, zažila jsem dost, hodně smrti a trápení ve špitálech a nikdy jsem neslyšela modlitbu: Vesmíre pomoz mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale Pane Bože pomoz mi!!!!!

Už tolikrát sem klekla na kolena, tolikrát sepjala ruce a prosila Boha o pomoc a vždy se nechal slyšet. Naučte se být pokorní ono je opravdu zapotřebí zpokornit.

 
 

Přihlášení

Kategorie

Poslední fotografie



Statistiky

Online: 3
Celkem: 787968
Měsíc: 3484
Den: 114